Împărăţia lui Dumnezeu este înlăuntrul tău

MIDEAST- JERUSALEM-RELIGION-CHRISTIAN ORTHODOX EASTERIarăşi, câteva gânduri ale lui Kalomiros’ din Nostalgia for Paradise. Acestă selecţie este despre realitatea Împărăţiei lui Dumnezeu şi importanţa specifică a Isihasmului, practica păcii interioare şi a cunoştinţei sălăşluirii lui Dumnezeu în noi. Am scris şi eu despre importanţa majoră a comuniunii cu Hristos. Munca lui subliniază şi dezvoltă acest subiect într-un mod extraordinar.

Dumnezeu este locul, raţiunea, şi puterea oricărei comuniuni. El însuşi este comuniune, însuşi este dragoste, pentru că Dumnezeu este o Treime, o comuniune de Persoane în iubire. Doar comuniunea cu Dumnezeu este capabilă să ofere comuniune persoanelor create. Orice încercare de comuniune directă între oameni este destinată falimentului pentru că este fără putere. Nu există nici o sursă de comuniune în afara de energia dumnezeiească. Doar comuniunea cu energia dumnezeiească dă putere adevăratei comuniuni dintre noi. Orice comuniune care-L trece cu vederea sau îl ignoră pe Dumnezeu este o înşelare de sine. Într-adevăr, dacă o comuniune de persoane îşi are fiinţa în Biserică, are ca scop ca acele persoane să fie in comuniune cu Dumnezeu.

Când nu există o comuniune personală cu El, o simplă adunare de persoane în casa lui Dumnezeu, chiar şi-mprejurul Sfintei Mese şi în comuniune cu Trupul şi Sângele Lui, poate fi o blasfemie împotriva lui Dumnezeu şi fără valoare în faţa celei mai mari taine a Bisericii. Comuniunea cu Dumnezeu se realizează prin persoane în Duhul Sfânt.

Chiar dacă un creştin e în biserică, pe stradă, acasă, într-o mulţime de oameni, sau singur, problema comuniunii cu Dumnezeu este o problemă de întoarcere în sine. În inimile noastre ne vom întâlni cu Dumnezeu. Şi când ne întâlnim, El ne va duce de mână şi ne va pune-n comuniune cu ceilalţi. Şi-n comuniunea (prietenia) cu ceilalţi legătura care ne leagă va fi întotdeauna chiar însuşi Dumnezeu.

Nu există altă cale către Împărăţia lui Dumnezeu decât cea care duce la inimă, cea care duce „în tine”. Este calea isihasmului sau a liniştirii. Isihasmul este cea mai adâncă caracteristică a vieţii ortodoxe,  semnul autenticităţii ortodoxe, modelul credinţei în Ortodoxie. În toate taberele externe şi interne ale Bisericii au existat isihaştii pe de o parte şi anti-isihaştii pe de altă parte.

Materialul adevărat al ereziei este anti-isihast.

2 gânduri despre „Împărăţia lui Dumnezeu este înlăuntrul tău

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s