Sfântul Siluan – despre dragostea lui Dumnezeu

silouanNu pot tăcea în privinţa celor pe care-i iubesc aşa mult, încât trebuie să plâng pentru ei. Nu pot tace pentru că sufletul meu mereu se tânguieşte pentru oamenii lui Dumnezeu, şi mă rog pentru ei cu lacrimi. Nu mă pot abţine să nu vă spun, fraţi ai mei în Domnul, mila lui Dumnezeu şi şiretlicurile vrăjmaşului.

Patruzeci de ani au trecut de când harul Duhul Sfânt m-a învăţat să iubesc omenirea şi orice creatură, şi mi-a descoperit amăgirile vrăjmaşului, care-şi lucrează răul în lume prin înşelăciune.

Dragostea nu depinde de timp, şi puterea dragostei dăinuieşte mereu. Sunt unii care cred că Dumnezeu a suferit moarte de dragul omului dar pentru că nu ajung la această dragoste în sufletele lor li se pare că asta e o poveste veche a unor vremuri trecute. Dar când sufletul cunoaşte dragostea lui Dumnezeu prin Duhul Sfânt simte fără nici o umbră de îndoială că Dumnezeu este Tatăl nostru, cel mai apropiat, cel mai bun şi mai drag dintre taţi, şi nu este bucurie mai mare decât să-L iubim pe Dumnezeu cu toată inima noastră, cu tot sufletul nostru şi cu toată mintea noastră, aşa cum ne porunceşte Dumnezeu, şi pe aproapele ca pe noi înşine. Şi când această dragoste este în suflet, orice o bucură; şi când o pierzi omul nu mai află pacea, şi e tulburat, şi dă vina pe alţii ca şi cum l-ar fi rănit, şi nu înţelege că el însuşi e de vină – a pierdut dragostea lui pentru Dumnezeu şi l-a acuzat sau l-a urât pe fratele lui.

Harul vine din dragostea frăţească, şi prin iubirea frăţească harul rămâne; dar dacă nu-l iubim pe fratele nostru harul lui Dumnezeu nu va veni în sufletele noastre.

4 gânduri despre „Sfântul Siluan – despre dragostea lui Dumnezeu

  1. asa gindeam si chiar inainte sa citesc ,dar e greu sa iti intaresti credinta cind in jur se propovadue ateismul si mai ales pentru tineri ca mine crescuti cu ura intyrun mediu denepasare

  2. Sfantul Siluan sa ne intareasca in dragostea lui Dumnezeu sa sa neajute sa-i iubim pe toti oamenii

  3. Adevarat este caci cine reuseste sa-l gaseasca pe Dumnezeu in inima sa si sa-l mentina,acela este fericit,adevarat este tot ce scrie la biblie si toti aceea care au cunoscut pe Dumnezeu stiu ca noi toti la un loc construim trupul lui Dumnezeu.Puneti in practica tot ce cititi icepind cu noul testament,traiti-va viata asa cum este scris si veti trai bine ,sanatos ,frumos,nici nu e nevoie de mai mult in viata decit de:iubiti-va unii cu altii,faceti cu dragoste ceea ce faceti nu cu sila si lumea se va schimba.nu cu chin ci cu placere ptr. numele lui Dumnezeu si vom reusi cu totii sa trecem si sa infruntam tot ce vine.putere si credinta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s